Veinietiketi lühikursus

Eesmärk:

Õppida tundma veinikultuuri, saada ülevaade veinide valmistamisest, liigitamisest, serveerimisest ja sobivusest toitudega.

Sihtrühm:

Turismivaldkonna ettevõtjad, toitlustusvaldkonna ettevõtjad, inimesed, kes huvituvad veinide tundma õppimisest ja nende toiduga sobitamisest.

Kursuse õpiväljundid:

Koolituse läbinud on omandanud:
* teadmised veinide ja brändide valmistamisest ja liigitusest;
* teadmised veinietikettidest arusaamiseks;
* teadmised veinide ja toitude kokkusobitamise põhimõtetest,
* oskused vahet teha kvaliteetsel ja mittekvaliteetsel veinil;
* oskused veinide serveerimisest;
* oskused õigete klaaaside valimisest veinide serveerimisel;
* oskuse valida veine erinevatele üritustele ja vastuvõttudele.

Sisu

 * Alkohoolsete jookide, s.h. veinide liigitus

* Viinamarjasordid. Veinide valmistamine ja veini iseloomu mõjutavad tegurid

* Veinide kvaiteediklassid. Veinietikettide lugemine

* Klaaside liigitus. Veiniklaasid kui veini aroomi ja maitse mõjutajad

* Veinide ja toitude kokkusobitamise põhimõtted

* Veinide serveerimine ja praktiline degusteerimine.

Õpingute alustamise tingimused:

Oodatud on kõik 18+ veinihuvilised. 

Nõuded lõpetamiseks:

Osalemine kontaktõppes, praktiliste ülesannete sooritamine

Hinnainfo:

Hind sisaldab koolitust, koolitusmaterjale, degusteeritavaid veine ja kohvipausi

Väljastatav dokument:

Tartu Ülikooli tunnistus/tõend

Koolitaja

Anne Roosipõld

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni liige, TÜ Pärnu kolledži turismiteenuste kaasprofessor

Skip to content