Kuidas hoida töötajat?

Töötaja hoidmine on väljakutse, millega puutuvad kokku kõik ettevõtjad ning mis on tänases muutuvas ettevõtluskeskkonnas üha olulisema tähtsusega. 

Lisaks palgale pakuvad paljud tööandjad mitmeid motivatsioonipakette, pöörates tähelepanu detailidele, mis moodustavad lõpuks mõnusa terviku. On teada tõde, et rahulolev töötaja on lojaalsem ning efektiivsem. 

Pole saladus, et uue töötaja koolitamisega kaasnevad alati kulud. Vähendades tööjõu voolavust, saab seda aga edukalt vältida.

Korraldame 10. mail seminari, kus fookuses on töötaja heaolu ning tema tervis. Oma kogemusi jagavad neli esinejat väga erinevatest eluvaldkondadest.

Teemad millest räägime:

  • IGA ASI ALGAB MÕTLEMISEST. Kuidas jõuda ühisele arusaamisele, et töötajate tervisega peab tegelema? – OSHINO Electronics Estonia OÜ personali- ja büroojuht Merilin Rahusaar
  • LÄBIPÕLEMISE LIHTSUS – Kuidas võib töötaja läbi põleda? Herkki Ruubel – Peakokk
  • SUPERVISIOON – Arutlusele tuleb tööandja fookus vs superviisori fookus. Erinevad lahenduskohad, tööriistad, ideed meeskondade sisepingete maandamiseks.
    Jaanus Mäe – kogemusnõustaja
  • TÖÖTAJATE HEAOLU – Kuidas luua selline töökeskkond, et töötajad oleks rahul? Lenne Lillepuu – Arenduskonsultant.
Üritus toimub Pärnu Keskraamatukogus 13:00-16:30. Tegemist on tasuta seminariga ning vajalik on eelnev registreerimine. Seda saab teha SIIT.
Üritust läbiviimist toetavad Pärnumaa Arenduskeskus, Forwardspace, Tervise Arengu Instituut, Pärnu linn ja depressiooniga toimetuleku võrgustik Pärnus.

Esinejad

Merilin Rahussaar

Merilin Rahusaar töötab Pärnu ettevõttes Oshino Electronics Estonia OÜ personali- ja büroojuhina. Oshino on hea näide sellest, kuidas ettevõte oskab väärtustada töötajate tervist. Kuigi Merilin väidab, et Oshino on töökoha tervisedenduse teel alles alguses, on nende meeskond tegelikult heal positsioonil: juhtkond oskab hinnata töötajate tervise mõju ettevõtte käekäigule. Merilin räägibki seminaril sellest, kuidas otsustajad ühes suunas terviseeesmärke seadma hakkasid.

Herkki Ruubel

Herkki Ruubel on tegutsenud restoranimaastikul viimased 16 aastat, sellest kuus aastat on ta töötanud peakokana. See metsik teekond on teda tööle viinud Londonisse Gordon Ramsay tipprestorani ja Kopenhaagenisse restorani Noma, mis on mitmel korral valitud selle planeedi parimaks söögikohaks. Eestisse naasnuna on ta viinud Eesti tippu mitmed Pärnu restoranid: Raimond, Rannahotell ja Ammende. Kõik see on eeldanud meeletut tööd ja järjepidevust. Eelmisel aastal kirjutas Herkki oma tööst raamatu, mis rääkis köögitöö telgitagustest ning tervise hoidmisest. Herkkit on ületöötamine viinud noores eas infarktini, mistõttu on ta tänaseks hakanud rohkem avalikult rääkima töötajate tervisest ja selle olulisest. See oli ka üks peamiseid põhjuseid, miks ta oma teekonnast sellise raamatu kirjutas.

Lenne Lillepuu

Lenne Lillepuu on  rahvusvaheliselt tunnustatud arenduskonsultant ja kvalifitseeritud täiskasvanute koolitaja. Lenne kolis 2020 aastal Eestisse, et suunata 16 aasta jagu Inglismaal omandatud kogemusi siinsesse arengusse. Kesksel kohal tema lähenemises on transformatiivne areng, heaolu (sh vaimne tervis) ja mitmekesisuse väärtustamine – need aitavad suurendada tootlikkust ning säästa kulusid töötajate värbamise ja hoidmise pealt. Heategevus on Lenne jaoks väga oluline. Ta lööb kaasa depressiooniga toimetuleku võrgustiku arendamisega Pärnus ning MTÜs Vanem Vend, Vanem Õde.

Jaanus Mäe

Jaanus Mäe on Pärnu kesklinnas asuva nõustamiskeskuse Sotsiaalne Kaasatus looja, kuhu saab spetsialistidelt abi saamiseks pöörduda kõikvõimalike muredega. Mäe tegeleb muu hulgas ka ettevõtjate nõustamisega ja kasutab selleks supervisooni metoodikat.